درمان آرتروز زانو با ارتوکن تراپی

ارتوکین تراپی یا ارتوکین درمانی، فرایندی است که برای درمان بیماران، از خون خود بیمار استفاده میشود. به این صورت که از بدن بیمار خون گرفته میشود و پس از اضافه کردن پروتئین های مورد نیاز بدن و غنی شدن خون؛ مجدداً به بدن بیمار تزریق میشود. از این روش میتوان برای درمان بیماری های مفصل زانو  والتهابات مفصلی استفاده کرد.

این روش درمانی توسط یک پزشک آلمانی که متخصص و جراح ستون فقرات بود، توسعه پیدا کرده است و در حال حاضر برای درمان بیماران مبتلا به آرتروز زانو و یا ورزشکاران حرفه ای که دچار مصدومیت میشوند به ویژه کشتی گیران، رواج پیدا کرده است. این روش درمانی در سال 2003 مورد تایید سازمان غذا و داروی کشور آلمان قرار گرفته است.

فرآیند ارتوکین تراپی چگونه است؟

همانطور که اشاره کردیم در واقع ارتوکین تراپی یک روش ایمن برای درمان درد یا آسیب دیدگی مفاصل است. در این روش از بیمار خون گرفته میشود و پس از تزریق پروتئین های مؤثر، برای محافظت از مفصل، مجدداً به بدن تزریق میشود. یکی از پروتئین های مؤثر که به طور طبیعی نیز در بدن وجود دارد، آنتاگونیست است که نقش ارزنده ای در کاهش التهابات مفصلی و بهبود و ترمیم بافت مفصل دارد. این پروتئیم در واقع اثرات التهابی را خنثی میکند و درد و التهاب مفصل را بهبود میبخشد. 

میتوان گفت ارتوکین تراپی شباهت زیادی با روش درمانی پلاسمای غنی از پلاکت یا همان PRP دارد. در این روش نیز از خون خود بیمار برای افزایش سرعت بهبود و بازسازی بافت آسیب دیده استفاده میشود.

بر طبق نظرسنجی های انجام شده و آزمایش های صورت گرفته، حدود 75 درصد از بیمارانی که از روش ارتوکین تراپی برای درمان استفاده کرده اند، از نتیجه درمان رضایت داشته اند و درمان آنها موفقیت آمیز بوده است. شاید برایتان سوال باشد که چه زمانی درمان موفقیت آمیز تلقی میشود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم زمانی میتوان ادعا کرد که درمان اثرگذار بوده است که میزان درد و التهابات بیمار، تا حد 50 درصد کاهش پیدا کند. تحقیقات از اثر مثبت ارتوکین تراپی زانو برای کاهش نیاز به تعویض مفصل زانو، خبر میدهند.

ارتوکین تراپی برای درمان آرتروز زانو تفاوت بین پی آر پی و ارتوکین زانو

اشاره کردیم که ارتوکین تراپی شباهت زیادی با پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP دارد. اما شاید برایتان سوال باشد که این دو روش چه تفاوت هایی باهم دارند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم هر دو روش ارتوکین  و PRP، با گرفتن خون از بیمار و جداسازی به منظور غلظت بخشیدن به پروتئین های التیام بخش مفصل، شروع میشود. اما PRP غالباً با افزودن مایعات خاصی مانند ترومبین یا کلرید کلسیم فعال می‌شود. در حالیکه که در روش ارتوکین تراپی، فقط از ترکیباتی موجود در خون بدن بیمار استفاده میشود.

اگر درمان با PRP را انتخاب کنید، هر بار که به کلینیک مراجعه می‌کنید، معمولاً نمونه خون جدیدی از شما گرفته می‌شود. هرچند خون گرفتن عمل نسبتاً بدون دردی است، بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند که خون گرفتن حتی‌الامکان کمتر انجام شود. به علاوه میزان  پروتئین های مؤثر تولید شده در روش ارتوکین تراپی، چهار برابر پی آر پی است. وجود پروتئیم های رشد بیشتر، باعث می‌شود که نتایج ارتوکین تراپی موثرتر و سریع‌تر از پی آر پی باشد.

چه زمانی برای درمان با ارتوکین تراپی به پزشک مراجعه کنیم؟

یکی از شایع ترین بیماری های مفاصل، آتروز است که بسیاری از افراد با کهولت سن، آن را تجربه میکنند. آرتروز زمانی رخ می‌دهد که غضروف های بین استخوان های مفصل دچار ساییدگی شود و از بین برود. در واقع غضروف یک بافت انعطاف‌پذیر سخت است که به حرکت مفاصل کمک می‌کند، با تخریب غضروف، استخوان‌ها در هنگام حرکت، به ‌روی هم یا بر روی ماهیچه‌ها کشیده می‌شوند. در نتیجه، شخص علائمی، مانند درد، تورم و کاهش دامنه‌ی حرکت مفصل را تجربه می‌کند. احتمال ابتلا به آرتروز، با افزایش سن، چاقی و سابقه آسیب مفصلی افزایش پیدا می‌کند.

یکی از ایمن ترین و بهترین روش‌های درمانی آرتروز، ارتوکین تراپی است. تحقیقات نشان‌دهنده اثرات مثبت درمان با این روش، کاهش درد و بهبود التهاب مفصلی بیماران است. همچنین، در مقایسه با روش PRP که روشی مشابه با ارتوکین تراپی است میتوان به جرات گفت درمان با روش ارتوکین نتایج بهتر و بلندمدت‌تری را نشان می‌دهد.

درمان آرتروز زانو با آرتوکین تراپی

مزایای ارتوکین تراپی

اشاره کردیم که ارتوکین تراپی در واقع یک روش ایمن و بی خطر برای درمان بیماران مبتلا به مشکلات مفصلی به ویژه بیماران مبتلا به آتروز است. اما در این بخش میخواهیم به طور دقیقه به برتری های روش ارتوکین تراپی در مقایسه با روش های دیگر بپردازیم.

  • ارتوکین تراپی یکی از روش های کم تهاجمی است که نیاز به بستری شدن بیمار و یا بیهوشی ندارد و در حالت بیداری کامل انجام میشود.
  • ماندگاری اثرات درمان با این روش در مقایسه با روش های دیگر بیشتر است.
  • نتیجه اجرای ارتوکین تراپی بهبود دردهای ناشی از ساییدگی مفاصل، التهابات مفصل زانو، بهبود دامنه حرکتی بیمار است.
  • این روش خاصیت ضد التهابی، آرامش بخشی، تسکین و ترمیم کنندگی برای مفصل زانو دارد.
  • اجرای این روش با رضایتمندی 75 درصد از بیماران همراه بوده است.

میزان اثر بخشی و مدت ‌زمان لازم برای حصول نتایج لازم از درمان با روش ارتوکین تراپی، به وضعیت مفصل بیمار و میزان شدت آسیب دیدگی بستگی دارد.

آماده‌سازی و تزریق ارتوکین چگونه است؟

شاید برایتان سوال باشد که هنگتم مراجعه برای ارتوکین تراپی چرا فرآیندی را باید طی کنید؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم در ابتدا  بهترین متخصص ستون و فقرات در تهران  مفصل آسیب دیده را بررسی میکند و سپس برای شروع فرآیند درمان مراحل زیر را باید طی کنید:

مرحله اول :گرفتن خون از بیمار

در این مرحله در حدود 40 میلی لیتر از بیمار خون گرفته میشود.

مرحله دوم: فرآوری خون 

در این مرحله دمای خون گرفته شده را به آرامی و طی 6 ساعت در یک محیط استریل، بالا میبرند. سپس خون را برای جدا سازی سلول های خونی، وارد سانتریفیوژ میکنند. در این مرحله پروتئین های ضد التهابی نیز در خون تقویت میشوند. همچنین ممکن است بر اساس نیاز بیمار مواد دیگری نیز به خون اضافه شود. کورتیزون با دوز پایین به عنوان یک ماده ضد التهاب، بی‌حس‌کننده‌های موضعی و آنتاگونستاز جمله این پروتئین‌ها و مواد هستند. سپس نمونه‌ خون فرآوری شده، فریز شده و برای تزریق به بیمار آماده می‌شود.

مرحله سوم: تزریق سرم به بدن بیمار 

در این مرحله متخصص کمر درد در تهران  بدن بیمار را برای تزریق در محل مورد نظر آماده میکند. ممکن است برای مشخص کردن محل دقیق تزریق نیاز به سونوگرافی باشد. تزریق دارو زمان خاصی نیاز ندارد و تنها در چند دقیقه انجام میشود. در صورتی که نیاز به تزریق کامل سرم نباشد، میتوان مقادیر اضافی را فریز کرد. پس از تزریق نیاز به بستری کردن و طی کردن دوره نقاهت وجود ندارد و بیمار به سرعت میتواند به زندگی خود بازگردد.

مراحل آرتوکین تراپی

عوارض ارتوکین تراپی چیست؟

ارتوکین تراپی به دلیل اینکه یک روش درمانی با استفاده از خون خود بیمار است و مواد اضافی ندارد، یک روش ایمن محسوب میشود و درمجموع، تاکنون در مطالعات انجام شده، عارضه جانبی جدی در اثر انجام این روش درمانی گزارش نشده است.

ارتوکین تراپی در کلینیک دکتر نوری

کلینیک تخصصی ارتوپدی و توانبخشی توانا، یکی از پیشرفته‌ترین و مجهزترین کلینیک‌های تخصصی ارتوپدی در تهران است. در این مرکز بهترین پزشکان و جراحان ارتوپد، به ارائه خدمات با استفاده از پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها و به روز ترین روش‌های درمانی می‌پردازند.

خدمات ارتوکین تراپی نیز برای درمان آرتروز در کلینیک دکتر نوری انجام میشود. برای رزرو وقت و یا دریافت مشاوره توسط فوق تخصص زانو می‌توانید از طریق شماره تلفن‌ 02188021345 با ما در تماس باشید.

هزینه انجام ارتوکین تراپی چقدر است؟

هزینه‌ انجام ارتوکین تراپی، به عوامل مختلفی از جمله محل تزریق، تعداد مفاصل آسیب دیده، نوع دستگاه، پزشک معالج و آزمایش هایی که برای شما تجویز میکند و کلینیکی که برای انجام ارتوکین تراپی انتخاب میکنید، بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه دقیق ارتوکین تراپی میتوانید با شماره تلفن 02188021345 تماس بگیرید و یا به کلینیک توانبخشی دکتر نوری مراجعه کنید.

دکتر اسماعیل نوریمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر اسماعیل نوری

دانش آموخته دوره تخصص طب فیزیکی و توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با 18 سال تجربه بالینی و مطب

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *