کمردرد مکانیکی

این روزها بسیاری از افراد به علت کمردرد به پزشک مراجعه می‌کنند و با شرح علائم مختلف خود به دنبال درمان‌های طولانی مدت و کوتاه مدت هستند. علت این کمردردها می‌تواند متغیر باشد و همچنین انواع آن نیز متنوع است. اما یکی از انواع رایج آن‌ها، کمردرد مکانیکی است. این نوع دردها به طور روزافزون افراد بسیاری را به خود درگیر کرده و برای آن‌ها مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورند. به همین علت است که صحبت کردن در مورد این عارضه امری بسیار بااهمیت می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم به ارائه توضیحاتی در خصوص کمردرد مکانیکی پرداخته و شیوه‌های مختلف تشخیص و درمان آن را نیز شرح دهیم. به علاوه در این مطلب دلایل ابتلا به کمردرد مکانیکی نیز مفصلا مورد بررسی قرار خواهند گرفت. اگر شما و یا اطرافیانتان نیز به این عارضه دچار هستید، می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ما را مطالعه نمایید. پس تا انتها با ما همراه باشید!

کمردرد مکانیکی

این روزها به علت سبک زندگی نادرست و عادت‌های اشتباه، بسیاری از افراد در سنین پیری و حتی میانسالی به کمردرد دچار می‌شوند. اما همانطور که می‌دانید این دردها خود انواع مختلفی دارند و از عوامل متعددی ناشی می‌شوند. هنگامی که علت بروز درد به ناحیه ستون فقرات، مهره‌ها، دیسک و دیگر اجزای مربوط به آن مرتبط باشد، ما با کمردرد مکانیکی مواجه هستیم. در مواقعی آسیب‌های جدی و یا خفیف می‌توانند این عارضه را ایجاد و یا تشدید نمایند. از میان این اختلالات می‌توان به تروما، اسپوندیلوز، اسپوندیلولیستزیس، شکستگی فشاری مهره‌های ستون فقرات و… اشاره کرد.

امروزه علت بسیاری از دردهای ناحیه کمر به همین عوامل باز می‌گردد و افراد بسیاری در سراسر جهان به انحاء مختلف با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند. دلایل ابتلا به کمردرد مکانیکی بسیار متعدد است و درمان‌های گوناگونی نیز برای آن وجود دارد که در ادامه به چند مورد از آن‌ها خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

کمردرد مکانیکیدلایل کمردرد مکانیکی

کمردرد مکانیکی می‌تواند بنا به دلایل متعددی ایجاد گردد که اغلب آن‌ها به سبک زندگی نادرست افراد در دوران مدرن باز می‌گردند. نشستن‌های طولانی مدت، کم تحرکی و بی تحرکی، همگی از عواملی هستند که با گذشت زمان فشار بر مهره‌های کمر را بیشتر کرده و ابتلا به اخلالاتی چون کمردرد مکانیکی را موجب می‌شوند. به علاوه اضافه وزن نیز می‌تواند یکی از دلایل مهم ابتلا به این عارضه در نظر گرفته شود، چراکه فشار زیادی را به ستون فقرات تحمیل می‌نماید و در طولانی مدت به آن آسیب می‌رساند.

به علاوه یکی از شایع‌ترین علت‌های ابتلا به کمردرد مکانیکی ورود ضربه به ناحیه ستون فقرات است. در اینجا ممکن است مهره‌های کمر دچار مشکل شده و این مشکل را به صورت دردهای شدید نشان دهند. همچنین داشتن عادت‌های غلط هنگام نشستن، ایستادن و… نیز در طولانی مدت آسیب‌های بسیاری برای کمر و ستون فقرات به همرات خواهد داشت که یکی از آن‌ها کمردرد مکانیکی می‌باشد. در کنار تمامی این موارد، عواملی چون تنگی کانال نخاع، دیسک کمر، آرتروز و… نیز می‌توانند به ایجاد این نوع دردها منجر گردند.

تشخیص کمردرد مکانیکی

اگر شما هم با مشکل در در ناحیه کمر مواجه هستید، بهتر است هر چه سریع‌تر به بهترین متخصص کمر درد در تهران  مراجعه کرده و از او بخواهید علت این مشکل را شناسایی کند. در این صورت پزشک ابتدا با برسی علائم شما، به تشخیص ابتدایی دست می‌زند و سپس با انجام تست‌های فیزیکی، تصویربرداری، برسی شاخص توده بدنی و… احتمالات مختلف را مورد برسی قرار می‌دهد. همانطور که گفتیم دلایل ابتلا به کمردرد مکانیکی متنوع هستند و تشخیص اینکه کدام عامل به بروز این عارضه منجر شده است، کار دشواری است.

در اینجا پزشک موارد متعددی را مورد بررسی قرار می‌دهد. مثلا سوابق پزشکی شما را از نظر می‌گذراند و توانایی‌های حرکتی شما را ارزیابی می‌کند. به علاوه احتمال وجود عفونت در ناحیه مورد نظر را می‌سنجد و رفلکس عضلات را نیز برسی می‌کند. همه این موارد در کنار هم به یک تشخیص درست و کامل کمک می‌کنند. اگر علائم و نشانه‌های کمردرد مکانیکی را دارا هستید، بهتر است با مراجعه به پزشک هر چه سریع‌تر برای درمان آن اقدام نمایید.

کمردرد مکانیکی

درمان کمردرد مکانیکی

درمان کمردرد مکانیکی به علت آن و همچنین شدت دردها بستگی دارد. اما به طور کلی می‌توان روش‌های مختلفی را برای بهبود این بیماران معرفی نمود. یکی از مهم‌ترین این شیوه‌ها فیزیوتراپی و ورزش درمانی است که در موارد خفیف بسیار کارآمد بوده و می‌تواند در کوتاه مدت مشکل مورد نظر را برطرف نماید. البته در موارد وخیم، درمان کامل نیازمند گذشت زمان است.

می‌توان کمردرد مکانیکی را به کمک داروهای مختلف نیز درمان نمود. در اینجا می‌توانید داروهای مسکن ساده بدون نیاز به نسخه پزشک را مصرف نمایید و به علاوه می‌توانید از پزشک متخصص درخواست نمایید تا داروهای مناسب ضدالتهاب را برای شما تجویز نماید. البته در نظر داشته باشید که مسکن به طور کوتاه مدت موثر است و درمان قطعی محسوب نمی‌گردد.

در موارد وخیم و در شرایطی که فیزیوتراپی و دارودرمانی دیگر موثر نباشد، لازم است تا از شیوه جراحی استفاده نمایید. در این صورت متخصص ستون فقرات از طریق جراحی به درمان کمر درد می‌پردازد و علت بروز این عارضه را از بین می‌برد.

نتیجه‌گیری

این روزها افراد بسیاری هستند که به دلایل مختلف به کمردرد دچار می‌شوند. اما کمردرد نیز خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که یکی از شایع‌ترین آن‌ها کمردرد مکانیکی است. این مشکل در صورتی بروز می‌یابد که درد در اثر ایجاد اختلالاتی در ستون فقرات، دیسک و بافت‌های اطراف آن ایجاد گردد.

 این عارضه بسیار شایع به دلایل متعددی از جمله عادت‌های غلط نشستن، ایستادن و خوابیدن ایجاد می‌شود. به علاوه اضافه وزن و تحرک کم نیز از دیگر عواملی است که با ایجاد فشار بسیار بر ستون مهره به بروز دردهای اینچنینی منجر می‌شود. علاوه بر این‌ها بیماری‌ها و اختلالات دیگری چون دیسک کمر، تنگی کانال نخاع،ضربه، شکستگی و… نیز می‌توانند به کمردرد مکانیکی منجر گردند.

در این میان درمان عارضه فوق از سه روش کلی فیزیوتراپی، دارودرمانی و جراحی صورت می‌پذیرد که انتخاب آن‌ها بسته به شرایط بیمار و به صلاحدید پزشک انجام می‌گیرد این روزها کمردرد مکانیکی یکی از بیماری‌های بسیار شایع محسوب می‌گردد.

دکتر اسماعیل نوریمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر اسماعیل نوری

دانش آموخته دوره تخصص طب فیزیکی و توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با 18 سال تجربه بالینی و مطب

11 نظر

  • من از مراجعه کننده های دکتر بودم حدود ۳ ماه پیش هرچی از اخلاق و تخصص دکتر بگم کم گفتن عالی هستن

  • سلام دکتر ممنون بابت درمان دست های من خیلی خوب شدم و از شر درد ها خلاص شدم مدیون شما هستم ممنونم

  • سلام دکتر خسته نباشید دوماه پیش خوردم زمین و زانوم خیلی اسیب دید عمل شدم و دردم اروم تر شد الان باز هررموقع راه زیاد میرم خیلی درد میگیره چیکار باید کنم

  • سلام دکتر کمر درد های مادرم بد از مراجعه پیش انقد خوب شد که حد نداره دکتر دستتون درد نکنه ما خیلی از شما ممنونیم

  • دکتر سلام کمر درد ها علت اصلیشون چی هستش و بد از شروع چه علایمی باید به دکتر مراجعه کنیم که کمرمون بدتر نشه ممنون از شما

  • سلام من دو ماه که مچ پام عمل کردم الان سه چهار روز که گچ پام باز کردم اما موقع راه راه خیلی درد میگیره کف پامم همینطور بعد فیزیوتراپی خوب میشه؟

  • سلام دکتر خسته نباشید بد از جراحی های دیسک کمر حتما باید فیزیوتراپی انجام بدیم و معمولا چند جلسه هست ممنون میشم از پاسختون

  • سلام جناب دکتر من باردار هستم و میخواستم بدونم فیزیوتراپی برای بارداری خطرناک هست یا خیر مرسی از شما

  • خسته نباشین من خدمت شما بودم برای درمان و فیزیوتراپی های که برام تجویز کردید الان حالم عالیه فک نمیکردم این درد چندساله زود خوب بشه

  • سلام من یه آقا 35 ساله هستم بر اثر ضربه به گردنم دچار مشکل شدم که پس از mri مشخص شد دو تا دیسک خفیف دارم دکترم علاوه بر فیزیوتراپی برام دارو هم تجویز کردن ولی اثر نداره انگار چیکار کنم

  • سلام من به مدت ۳۰ سال کارمند بودم و همیشه پشت میز مینشستم تحرکی نداشتم الان ۱ سال درد های دارم تو ناحیه کمر که مداوم نیست ولی آزار دهندس علتش میتونه از همین موضوع باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *