بورسیت ایلیوپسواس

یکی از انواع مختلف دردهای استخوانی که می‌تواند افراد بسیاری را دچار مشکل و ناراحتی نماید، بورسیت ایلیوپسواس است که این روزها به یک معضل شایع تبدیل شده است. این مشکل زمانی بروز می‌کند که بورسیت‌ها ملتهب شده و دردهای بسیاری را ایجاد نمایند. در این شرایط فرد باید به پزشک مراجعه کرده و با بررسی علائم خود فرایند درمان را زیر نظر یک دکتر متخصص آغاز نماید. این بیماری می‌تواند بسیار دردناک و دردسرساز باشد.

اگر شما هم در ناحیه جلو لگن و کشاله ران احساس درد می‌کنید، بهتر است درمورد این بیماری و علائم آن اطلاعات کافی به دست آورید و همچنین با مراجعه به پزشک بیماری خود را تشخیص دهید. در اینجا مقاله‌ای برایتان آماده کرده ایم که با مطالعه آن می‌توانید در خصوص بورسیت ایلیوپسواس اطلاعات جالبی به دست آورید و همچنین با شیوه درمان آن نیز آشنا شوید. پس برای دانستن نکات بیشتر درباره این عارضه تا انتها با ما همراه باشید.

بورسیت ایلیوپسواس

بورسیت زمانی رخ می‌دهد که بورس‌ها ملتهب شده و درد و ناراحتی زیادی را برای فرد ایجاد نمایند. اما بورس چیست؟ بورس‌ها کیسه‌های کوچک و بافت‌های نرمی هستند که میان عضلات، تاندون‌ها و مفاصل قرار می‌گیرند و از ایجاد آسیب به آن‌ها جلوگیری می‌نمایند. گاهی اوقات در اثر فشار زیاد یا استفاده بیش از حد و مکرر، این بافتتحت فشار قرار گرفته ودر نتیجه دچار التهاب می‌شود و بیماری بورسیت را به وجود می‌آورد. این التهاب به صورت درد شدید خود را نشان خواهد داد.

اما بورسیت ایلیوپسواس زمانی رخ می‌دهد که بورس‌های ناحیه ایلیوپسواس دچار التهاب شده باشند. بورس ایلیو پسواس بزرگ‌ترین بورس بدن بوده و در ناحیه کشاله ران قرار دارد. ملتهب شدن این بورس‌ها می‌تواند به دشواری در حرکت دادنعضلات باسن و ران و احساس دردهای شدید در این ناحیه منجر شود. به این بیماری سندروم استفاده مکرر نیز گفته می‌شود، چراکه اغلب ورزشکاران و دوندگان به علت استفاده بسیار از حد از عضلات این ناحیه به آن مبتلا می‌گردند.

بورسیت ایلیوپسواس

علت بورسیت ایلیوپسواس

رایج‌ترین علت بورسیت ایلیوپسواس ایجاد فشار زیاد بر بورس‌ها و استفاده مکرر از عضلات این ناحیه است زیرا همانطور که گفتیم این عارضه سندروم استفاده مکرر نیز نامیده می‌شود. معمولا ورزشکاران و افرادی که فعالیت‌های جسمانی سنگین انجام می‌دهند، با گذشت زمان به این بیماری مبتلا خواهند شد. این امر در میان دوندگان، شناگران، فوتبالیست‌ها، رزمی‌کارها و… بسیار رایج است.

به علاوه بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید نیز می‌توانند التهاب بورس‌ها و ابتلا به بورسیت ایلیوپسواس را در پی داشته باشند. همچنین افرادی که عضلات کوتاه‌تری دارند و یا عضلات لگن آن‌ها بسیار سفت است، ممکن است در اثر فشار به بورس‌ها، به این بیماری مبتلا شوند. به طور کلی این عارضه اغلب برای افرادی پیش می‌آید که از عضلات ناحیه لگن و کشاله ران خود بیش از حالت عادی استفاده کرده باشند. در صورتی که شما هم جزء این افراد هستید و در این ناحیه احساس درد و سفتی می‌کنید، بهتر است این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

علائم بورسیت ایلیوپسواس

اگر در ناحیه باسن، لگن، ران‌ها و کشاله ران خود احساس درد می‌کنید، ممکن است به بورسیت ایلیوپسواس مبتلا شده باشید. این دردها با انجام حرکت شدید‌تر می‌شوند و گاه حتی انجام دادن بسیاری از حرکت‌ها خصوصا تمرین‌های ورزشی، دویدن، راه رفتن طولانی و… را برای افراد دشوار می‌سازند. این دردها می‌توانند خفیف و یا شدید باشند اما در هر صورت می‌توان به کمک مسکن بر آن‌ها غالب شد.

علاوه بر این‌ها اسپاسم و گرفتگی نیز یکی از علائم بورسیت ایلیوپسواس می‌باشد. اگر در نواحی ذکر شده احساس سفتی و گرفتگی می‌کنید، به خصوص اگر این سفتی با درد نیز همراه باشد، می‌توانید احتمال ابتلا به بیماری فوق را در نظر بگیرید. همچنین افرادی که به این عارضه دچار می‌شوند از تکان دادن پا و عضلات ران و باسن خود ناتوان می‌شوند و یا با احساس درد بسیار زیاد این کار را انجام می‌دهند.

در هر صورت تشخیص دقیق باید توسط پزشک و با توجه به همه علائم شما انجام گیرد. اگر این علائم را در خود مشاهده می‌کنید، بهتر است به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید.

بورسیت ایلیوپسواس

درمان بورسیت ایلیوپسواس

راه‌های مختلفی برای درمان بورسیت ایلیوپسواس وجود دارند که هرکدام با توجه به شرایط بیمار و به صلاحدید پزشک می‌توانند موثر واقع شوند. اگر التهاب خفیف باشد، پزشک به شما داروهای مسکن و ضدالتهاب غیراستروئیدی تجویز می‌کند. البته خودتان هم می‌توانید بدون نسخه پزشک از مسکن‌های ساده استفاده کنید. در مواردی که بیماری وخیم‌تر باشد، تجویز داروهای موثرتر و حتی تزریق دارو مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین در صورتی که ناحیه مورد نظر دچار عفونت شده باشد، معمولا پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.

استراحت کافی و پرهیز از فعالیت‌های جسمانی سنگین نیز در کاهش علائم و درمان بورسیت ایلیوپواس موثر خواهد بود. البته انواع روش‌های ورزش درمانی و فیزیوتراپی هم می‌توانند به بهبود هر چه سریع‌تر فرد کمک کنند. در اینجا تمرین‌های ورزشی می‌توانند التهاب و مشکل به وجود آمده را به تدریج کاهش دهند. البته این حرکات باید به صورت اصولی انجام شوند به گونه‌ای که به بدن فرد فشار نیاورند. این روش‌ها با گذشت زمان تأثیر خود را نشان خواهند داد و برای کسب نتیجه بهتر باید کمی صبر کنید.

نتیجه‌گیری

بیماری بورسیت ایلیوپسواس نوعی التهاب است که در بورس‌های ایلیوپسواس، یعنی در ناحیه کشاله ران رخ می‌دهد و به بروز درد و گرفتگی در این قسمت منجر می‌شود. افراد مبتلا به این عارضه در قسمت ران، لگن و باسن خود احساس درد و سفتی می‌کنند و در نتیجه حرکت دادن این اندام‌ها برایشان به امری دشوار و دردناک تبدیل خواهد شد. این بیماری معمولا در افرادی بروز می‌یابد که به علت استفاده مداوم از عضلات ناحیه فوق به بورس‌های ایلیوپسواس فشار می‌آورند مانند ورزشکاران.

به علاوه راه‌های درمانی متعددی نیز برای این بیماری وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به تجویز دارو (مسکن، آنتی بیوتیک، ضدالتهاب و…) و همچنین تزریق داروهای استروئیدی به بدن فرد اشاره کرد. همچنین فیزیوتراپی و تمرین‌های ورزشی نیز در درمان بورسیت ایلیوپسواس موثرند. اما مهم‌ترین عامل در بهبود حال افراد مبتلا، استراحت کافی و جلوگیری از انجام ورزش‌ها و حرکات سنگین و آسیب زننده می‌باشد.

دکتر اسماعیل نوریمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر اسماعیل نوری

دانش آموخته دوره تخصص طب فیزیکی و توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با 18 سال تجربه بالینی و مطب

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *