نویسنده: دکتر اسماعیل نوری

پارگی رباط زانو

یکی از آسیب‌های شایع زانو، پارگی رباط زانو است که البته این نوع آسیب دیدگی بیشتر در بین ورزشکاران شایع است. در این مقاله سعی کرده‌ایم اطلاعات مفید و مختصری را در خصوص پارگی رباط زانو در اختیار شما قرار دهیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

زانو یکی از مهم‌ترین مفاصل بدن است که وظیفه‌ی تحمل وزن بدن و حرکت پا‌ها را به عهده دارد. سلامت زانو مانند دیگر اعضای بدن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما به دلیل اینکه زانو یکی از مهم‌ترین اندام‌های حرکتی بدن محسوب می‌شود، این اهمیت نیز دو چندان می‌شود.

زانو خود ساختاری پیچیده دارد که در صورت آسیب به هر یک از این اجزا، سیستم حرکتی فرد و زانوی فرد دچار درد و مشکل می‌شود. ایجاد مشکل و آسیب در زانو حرکت فرد را مختل می‌کند.

علل پارگی رباط زانو

یکی از اصلی‌ترین علل ایجاد پارگی رباط زانو ، انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین یا غیر اصولی می‌باشد. پارگی و کشیدگی رباط زانو بیشتر به دنبال فعالیت‌های ورزشی و در بین ورزشکاران مشاهده می‌شود.

ورزش‌هایی که برخورد مستقیم با پا دارند همانند فوتبال بیشتر با این نوع آسیب مواجه هستند.

پارگی رباط زانو

علائم پارگی رباط زانو

در صورتی که هرکدام از رباط‌های زانو دچار آسیب‌دیدگی شوند، در حرکت زانو مشکل ایجاد می‌شود. پارگی یا کشیدگی رباط زانو با برخی از علائم بروز می‌کند. علائم پارگی یا کشیدگی رباط زانو بستگی به میزان آسیب‌دیدگی  دارد که این علائم می‌توانند شدیدتر یا خفیف‌تر باشند. برخی از علائم شایع  عبارتند از:

  • شنیده شدن صدا از زانو

گاه ممکن است در هنگام راه رفتن یا حرکت دادن زانو، صدا‌هایی از مفصل زانو شنیده شود. در این حالت احتمال پارگی رباط زانو بسیار زیاد است. زمانی که با این مشکل مواجه شدید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • ورم زانو

یکی از علائم شایع در آسیب‌دیدگی‌های رباط زانو، ورم زانو است. اگر آسیبی به رباط‌ های زانو وارد شود ممکن است به دلیل خونریزی داخلی مفصل در این ناحیه، شاهد ورم و التهاب باشید‌.

در کشیدگی‌ها یا پارگی‌های سطحی نیز ممکن است زانو متورم شود که برای تشخیص دقیق علت ورم و التهاب توصیه می‌شود به پزشک متخصص زانو مراجعه کنید. دقت داشته باشید که در هنگام پارگی کامل رباط زانو، ورم بسیار زیادتر از حد معمول و با درد شدیدی همراه است.

  • احساس درد در زانو

احساس درد از علائم شایع و رایجی است که هنگام آسیب دیدگی به رباط‌های زانو مشاهده می‌کنید. میزان درد زانو رابطه مستقیمی با میزان آسیب‌دیدگی دارد. به عبارت دیگر هر چه آسیب‌دیدگی رباط زانو بیشتر باشد، درد بیشتری را احساس خواهید کرد.

گاه ممکن است به علت آسیب‌دیدگی جزئی و خفیف فقط به هنگام دست زدن و لمس کردن زانو و اطراف آن، احساس درد کنید.

  • عدم حرکت زانو و دشواری راه رفتن

اگر هنگام راه رفتن، در ناحیه زانو درد شدیدی احساس کردید یا هنگام خم و راست کردن زانو با درد مواجه شدید، احتمال آسیب دیدگی رباط‌های زانو وجود دارد.

اگر آسیب دیدگی جزئی باشد، فقط در هنگام تکان دادن زانو متوجه درد می‌شوید و در حرکت دادن زانو دچار اختلال خواهید شد. در صورت آسیب‌دیدگی جدی و شدید ممکن است از حرکت دادن زانوی خود ناتوان باشید.

  • خالی کردن زانو در هنگام راه رفتن

بسیاری از اوقات پس از انجام ورزش‌ها یا فعالیت‌های سنگین، افراد در راه رفتن عادی دچار مشکل می‌شوند. به عبارتی افراد در هنگام راه رفتن احساس می‌کنند که زانو خالی می‌کند به صورت عامیانه فرد برای راه رفتن لنگ می‌زند و توانایی‌ایستادن کامل بر روی زانوی خود را ندارد. این به معنای آسیب‌دیدگی در رباط‌ های زانو است. در این حالت احتمال کبودی نیز وجود دارد.

پارگی رباط زانو

درمان پارگی یا کشیدگی رباط زانو

پارگی یا کشیدگی رباط زانو خود به چند دسته تقسیم می‌شود که بسته به میزان آسیب‌دیدگی آن دارد. درمان‌های مختلفی وجود دارد که شامل: استراحت دادن به زانو، استفاده از دارو‌های مسکن و ضد التهابی، ماساژ، فیزیوتراپی، تزریق به زانو، انجام تمرینات ویژه و مناسب برای زانو و در مرحله‌ی اخر جراحی می‌باشد.

هر درمان با توجه به میزان و نوع آسیب دیدگی متفاوت است به همین دلیل در صورت هر گونه مشاهده علائم فوق در ناحیه زانو خود، از انواع خود درمانی‌ها جدا خودداری کنید. برای تشخیص دقیق و درمان مناسب و اصولی به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات و معاینه دقیق نسبت به درمان اقدام کنید.می توانید به کلینیک دکتر نوری مراجعه کنید تا برنامه درمانی مناسبی برای شما تعیین شود.

دکتر اسماعیل نوریمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر اسماعیل نوری

دانش آموخته دوره تخصص طب فیزیکی و توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با 18 سال تجربه بالینی و مطب

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *