نویسنده: دکتر اسماعیل نوری

درد لگن و ران استئیت پوبیس

درد لگن و ران بدلیل استئیت پوبیس بدلیل التهاب و درد در مفصل جلو لگن که در آن دو استخوان شرمگاهی به هم می رسند، رخ می دهد. درد جلو لگن در اثر استفاده بیش از حد یا فشار روی ناحیه لگن، مانند دویدن بیش از حد، لگد زدن، یا سایر فعالیت‌های ورزشی ایجاد می‌شود. علائم ممکن است شامل درد در ناحیه شرمگاهی، مشکل در راه رفتن یا ایستادن و حساسیت در ناحیه باشد. درمان اغلب شامل استراحت، داروهای ضد التهابی، فیزیوتراپی و در برخی موارد، تزریق کورتیکواستروئید است. با مدیریت مناسب، بیشتر افراد از استئیت پوبیس بهبود می یابند و به فعالیت‌های عادی خود بازمی گردند.

درد لگن و ران بدلیل استئیت پوبیس یکی از عارضه‌هایی است که ممکن است به ایجاد درد و ناراحتی در لگن و ران منجر شده و در کوتاه مدت مشکلات بسیاری را برای فرد ایجاد نماید. در این شرایط معمولا مراجعه به پزشک در اولویت قرار می‌گیرد و در صورت تشخیص استئیت پوبیس مراحل درمان آغاز می‌گردد. این بیماری نوعی التهاب استخوانی است که در ناحیه لگن بروز پیدا می‌کند. معمولا این اتفاق بعد از عمل جراحی رخ می‌دهد.

استئیت پوبیس نوعی التهاب استخوان است که در ناحیه لگن و در استخوان پیوند دهنده پوبیس بروز پیدا می‌کند و در نتیجه آن فرد با درد و التهاب بسیار شدید ماجه می‌گردد. در صورت بروز علائم این بیماری مراجعه به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در تهران ضروری است. در اینجا انواع راه‌های درمانی بنا به صلاحدید پزشک به کار گرفته می‌شوند.

اگر شما هم دوست دارید درمورد این عارضه اطلاعات بیشتری به دست آورید، می‌توانید مقاله ما را تا انتها مطالعه نمایید. پس با ما همراه باشید.

لگن

لَگَن ازاستخوان خاجی،دنبالچه، نشیمنگاهی، تهیگاهی و شرمگاهی تشکیل شده است. استخوان خاجی و دنبالچه، بخشی از ستون فقرات هستندکه با استخوان های لگن، ساختاری بنام لگن را تشکیل می دهند. این ساختار از محتویات شکم حمایت می کند و در عین حال به انتقال وزن از ستون فقرات به اندام تحتانی کمک می کند. در طول راه رفتن، مفاصل داخل لگن با هم کار می کنند تا میزان نیروی منتقل شده از زمین و اندام تحتانی به ستون فقرات و اندام فوقانی را کاهش دهند. لَگَن، لگن خاصِره، استخوان خاصره و پلویس معمولا مترادف و معادل هم بکار می روند.

استخوان لگن

تا زمان بلوغ، هر استخوان خاصره از سه استخوان مجزا تشکیل شده است: ایلیم، ایسکیوم و پوبیس که توسط غضروف به هم متصل شده اند.

دو استخوان ران با استخوان های لَگَن که دارای استابولوم(حفرهٔ حُقه‌ای) هستند مفصل می شوند

  • این حلقه لگنی چند سطحی علاوه بر تحمل وزن بالایی بدن، می‌تواند وزن بالایی بدن را به اندام‌های تحتانی منتقل کند و به عنوان نقاط اتصال برای عضلات اندام تحتانی و تنه عمل کند.
  • علاوه بر این، پلویس استخوانی از احشاء و شکم محافظت می کند

مفاصل لگن

استخوان های خاصره 4 مفصل لگن می سازند.

  • یک مفصل ساکروکوکسیژیال در پشت، یک مفصل لولا بین خاجی(ساکروم) و دنبالچه
  • 2 مفصل استخوان لگن با خاجی(ساکروم)، قوی ترین مفاصل بدن
  • لَگَن و استخوان ران از طریق استابولوم(حفرهٔ حُقه‌ای) در مفصل ران مفصل می شوند.
  • سمفیز پوبیس در جلو، یک مفصل غضروفی با غضروف در بین دو استخوان شرمگاهی

درد لگن و ران بدلیل استئیت پوبیس

استئیت پوبیس چیست؟

استئیت پوبیس یک عارضه استخوانی است که طی آن استخوان پیوند دهنده دو سوی پوبیس دچار التهاب شده و در نتیجه آن ملتهب می‌گردد. این اتفاق معمولا پس از انجام عمل جراحی در اندام مورد نظر و یا ورود ضربه به آن، اتفاق می‌افتد و عارضه چندان شایعی به حساب نمی‌آید.

به طور کلی در ناحیه لگن دو استخوان به نام پوبیس رو به روی هم قرار دارند که توسط استخوان دیگری به نام سمفیز به هم متصل می‌شوند. در برخی موارد سمفیز دچار عفونت شده و به دنبال آن درد و التهاب شدید و غیرقابل تحملی به وجود می‌آید که متوقف کردن نیازمند مداخله پزشک و به کارگیری انواع روش‌های درمانی است. این عارضه به دلایل متعددی ایجاد می‌شود اما آمارها نشان میدهند که استئیت پوبیس یک بیماری نسبتا نادر است و در درصد کمی از افراد بروز می‌یابد.

درد لگن و ران استئیت پوبیس

علائم استئیت پوبیس

مهم‌ترین نشانه این بیماری درد شدید است. دردی که در ناحیه لگن، کشاله ران و یا پایین شکم احساس می‌شود و هنگام حرکت، به ویژه راه رفتن، بر شدت آن افزوده می‌شود. در صورتی که با لمس کردن سمفیز پوبیس و قسمت‌های اطراف ناحیه شرمگاهی درد شما افزایش پیدا می‌کند، به احتمال زیاد به استئیت پوبیس دچار شده اید. در این صورت بهتر است هر چه سریع‌تر به بهترین متخصص ستون فقرات در تهران مراجعه نموده و علائم خود را با وی در میان بگذارید.

البته وجود درد در این نواحی لزوما به معنای ابتلا به اختلال فوق نخواهد بود. در اینجا برای تشخیص دقیق باید از روش‌های مختلفی استفاده نمود. پزشک معمولا با انجام تست‌ها و آزمایش‌های مختلف مانند آزمایش خون، MRI، تصویربرداری و… و همچنین با بررسی علائم شما این بیماری را تشخیص می‌دهد. همچنین درمان این بیماری نیز با شیوه‌های متعددی انجام می‌گیرد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

دلایل ابتلا به استئیت پوبیس

رایج‌ترین علت استئیت پوبیس انجام عمل جراحی در نزدیکی این ناحیه است. اغلب مبتلایان به این بیماری پس از تجربه عمل‌های جراحی در ناحیه مورد نظر ابتدا به التهاب استخوانی و سپس به این اختلال دچار می‌شوند، اما با این حال لازم به ذکر است که این اتفاق صرفا برای تعداد کمی از افراد رخ می‌دهد. همچنین بارداری‌های دشوار و زایمان طبیعی نیز می‌تواند به استئیت پوبیس منجر گردد، چرا که زایمان و بارداری سبب ایجاد فشار و آسیب رسیدن به سمفیز خواهد شد و در نتیجه به دنبال آن ریسک عفونت و التهاب نیز افزایش خواهد یافت.

اغلب ورزشکاران و افرادی که به انجام تمرینات دشوار می‌پردازند در معرض ابتلا به عارضه فوق قرار دارند. این افراد با وارد کردن فشار مضاعف بر این ناحیه احتمال التهاب آن را افزایش می‌دهند. به علاوه ورود ضربه در اثر مصدومیت‌های ورزشی، تصادف، شکستگی و… نیز از دیگر دلایل ابتلا به بیماری مورد نظر می‌باشد. به علاوه برخی از بیماری‌ها مانند روماتیسم ستون فقرات ( اسپوندیلیت انکیلوزان ) نیز در شکل‌گیری التهاب‌های شدید و استئیت پوبیس موثر می‌باشند.

درد لگن و ران استئیت پوبیس

درمان استئیت پوبیس

اولین راهکار پیشنهادی برای درمان استئیت پوبیس استراحت است. به خصوص هنگامی که علت بروز بیماری فعالیت‌های سنگین جسمانی و یا مصدومیت باشد. در این صورت با گذشت زمان و استراحت کافی، عارضه به صورت خود به خودی درمان خواهد شد. در این میان فرد می‌تواند برای کاهش درد از انواع داروهای مسکن عادی استفاده نماید.

البته در این میان داروهای دیگری نیز برای از بین بردن عفونت و یا التهاب تجویز می‌شوند که در این خصوص پزشک با توجه به شرایط بیمار تصمیم‌گیری می‌کند. در اینجا گاه از داروهای خوراکی و گاه از نمونه‌های تزریقی استفاده خواهد شد. همچنین در صورت بروز درد شدید، ممکن است به مصرف مسکن‌های قوی‌تری نیاز داشته باشید که در این میان نیز لازم است مسئله را با پزشک خود مطرح نمایید.

اگر دو روش بالا موثر واقع نشدند، فیزیوتراپی به درمان استئیت پوبیس و کاهش درد ناشی از آن کمک خواهد کرد. با این اوصاف تنها در موارد اندکی از مبتلایان به انجام عمل جراحی در ناحیه مورد نظر احتیاج خواهد بود.

نتیجه گیری

بیماری استئیت پوبیس یا التهاب پوبیس، نوعی التهاب است که در استخوان پیوند دهنده پوبیس‌ها اتفاق می‌افتد. این بیماری نسبتا کمیاب با ناراحتی و درد بسیار زیادی همراه خواهد بود. از علائم بیماری فوق می‌توان به احساس درد در لگن، شرمگاه، پایین شکم و کشاله ران اشاره نمود. افراد مبتلا به استئیت پوبیس با راه رفتن و دویدن، درد شدیدتری را احساس خواهند کرد.

این بیماری در اثر مصدومیت ورزشی، ورود ضربه به ناحیه مورد نظر، عفونت‌های پس از عمل جراحی و زایمان طبیعی ایجاد می‌شود که همه این موارد در ورود فشار به پوبیس موثر هستند. همچنین برای درمان استئیت پوبیس غالبا به افراد توصیه می‌شود تا برای مدت زمان کافی از انجام حرکات دشوار اجتناب کرده و به استراحت بپردازند.

در صورتی که استراحت کافی به درمان استئیت پوبیس کمک نکرد، مصرف انواع مسکن می‌تواند راهگشا باشد. در اینجا می‌تواند از پزشک خود بخواهید مسکن‌های قوی‌تری را برای شما تجویز نماید. به علاوه داروهای ضدالتهاب نیز در از بین بردن این بیماری موثر خواهند بود.

دکتر اسماعیل نوریمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر اسماعیل نوری

دانش آموخته دوره تخصص طب فیزیکی و توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با 18 سال تجربه بالینی و مطب

10 نظر

  • سلام خسته نباشین اقای دکتر برای من تزریقات ژلی که به زانو میزنن تجویز شده واسه دردام میخواستم بدونم این روش موثر هستش؟

  • سلام روز خوش من میخواستم به صورت حضوری برم خدمت اقای دکتر سوالم اینه باید نوبت حضوری بگیرم یا تلفنی و اینکه ادرسشون کجاست

  • جناب دکتر ما پدر بزرگم رو برای درد ستون فقراتش خدمت شما اوردیم خیلی حالش بهتر شده تجویز های شما براش مث معجزه بود ممنونیم

  • بهترین پزشک که در این زمینه دیدم شما هستید اقای دکتر کارتون تجربتون تجویز هاتون اخلاقتون واقعا بی نظیر من خیلی مدیونم به شما

  • من برای آرتوز گردن اومدم پیشتون حالم خیلی خوبه خیلی راضیم ازتون و بسیار ممنونم بابت زحماتی که میکشید

  • من خیلی دکتر قبول دارم از کارشون انقد تعریف شنیده بودم تا بلاخره قسمت شد و پیششون رفتم برای درمان بهم فیزوتراپی و ورزش مخصوص تجویز کردن که خداروشکر حالم عالیه

  • آیا روش فیزوتراپی و ورزش برای کسانی که استنت قلبی دارند خطری ایجاد نمیکنه راحت میتونن انجام بدن؟

  • سلام اقای دکتر من چندسال پیش شکستکی تو ناحیه لگن داشتم خیلی اسیب دیدم عمل شدم و بهبود پیدا کردم الان دوباره درد دارم وقتی سرما میخوره بهش خیلی بدتر میشم چیکار کنم

  • سلام آقای دکتر من همسرم مدت زیادیه که گردنش درد میکنه شغلشم سخته یه مدتم وسایل سنگین بلند کرده و الان میتونه با فیزیوتراپی بهتر بشه؟

  • سلام دکتر من ۲۰ ساله هستم که چند ساله از درد هر دو دستام رنج میبرم به پزشکای مختلف مراجعه کردم تنها چیزی که به من گفتن این بود عصبیه ولی خوب به نظر خودم اینجوری نیست باید چیکار کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *